Nordr flyttar svenska kontoret till Hagastaden - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Nordr flyttar svenska kontoret till Hagastaden

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med bostadsutvecklaren Nordr som flyttar sitt svenska kontor till Mineralvattenfabriken i Hagastaden. Avtalet omfattar drygt 1 300 kvadratmeter moderna kontor i den anrika fastigheten, mitt i Hagastadens industrihistoriska hjärta.

Nordr är en av Skandinaviens ledande bostadsutvecklare med stora och komplexa utvecklingsområden som specialitet. Ett av dessa är Hagastaden, där Nordr utvecklat tre projekt i egen regi; Haga Terrassen, Haga Venue och Haga Boulevard. Genom hälftenägda dotterbolaget Folkhem utvecklar man även projektet Cederhusen, ett av världens största projekt i massivt trä.

Samtliga projekt ligger tvärs över gatan från det nya kontoret på Norra Stationsgatan dit Nordr flyttar sitt svenska kontor i november.

– Det känns symboliskt och rätt att vi får en så nära koppling till våra egna projekt. Dessutom ser vi Hagastaden som ett spännande och dynamiskt område med bra kommunikationer och intressant framtid, säger Nordr Sveriges vd Biljana Pehrsson.

Under de senaste månaderna har flera företag tecknat hyresavtal i Mineralvattenfabriken, bland andra Zmarta Group som valt huset för sitt nya huvudkontor. Sedan tidigare är bland andra appbolaget Wolt och Kry hyresgäster. I kvarteret finns också ett flertal gallerier, hotell samt restauranger och takbarer.

Atrium Ljungberg är en av de största fastighetsutvecklarna i Hagastaden och har såväl ombyggda industribyggnader som moderna kontorshus i sitt bestånd. Granne med Mineralvattenfabriken ligger det så kallade PV-palatset som nu renoveras för att rymma moderna kontor med industrikänsla, klart för inflytt under 2024. I kvarteret ligger även Industricentralen, en ikonisk tegelbyggnad som bland annat huserar ett flertal arkitektkontor och gallerier. Fram till 2030 planeras Hagastaden växa med

50 000 arbetsplatser och 6 000 nya bostäder och rakt genom stadsdelen planeras för ett av stadens största parkprojekt, som knyter ihop Hagastaden med Hagaparken.

– Vi är väldigt glada att välkomna Nordr till Mineralvattenfabriken. Precis som vi har de på nära håll sett den fantastiska utvecklingen och vilket intresse det finns för Hagastaden, både för de nya, ultraurbana delarna och inte minst för de äldre industrifastigheterna som gränsar till Vasastan, säger Catarina Lennartsson, Leasing Manager på Atrium Ljungberg.

Hyresavtalet med Nordr är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.


Nacka, 2023-02-24
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bild