Bostäder i Uppsala, Gränbystaden - Atrium Ljungberg

Entréhusen - Hyresrätter

I Gränbystaden skapar vi Uppsalas andra stadskärna med handel, kontor, bostäder, kultur, lärande och service i en dynamisk mix. Entréhusen är en attraktiv plats att bo och leva på där moderna bostäder blandas med ett rikt utbud av vård, service, butiker, restauranger, kultur och nöjen.

Gränbystaden är en av de mest expansiva delarna av Uppsala och inom några år sannolikt helt integrerad med Uppsalas innerstad. Vår vision är att skapa en stad där alla vill leva. Därför handlar Gränbystaden precis lika mycket om bostäder, arbetsplatser, kultur och spännande möten som om handel och kommersiella upplevelser. Alla delar berikar varandra och skapar en attraktiv helhetsmiljö där hemkänsla, trivsel och handel går hand i hand.

Bostäderna i Entréhusen
Bostäderna i Entréhusen omfattar totalt cirka 200 hyresrätter. Lägenheterna har balkong, moderna materialval och är ljusa och luftiga. Innergårdarna är upphöjda och har odlingsmöjligheter och lekplats. På gatuplan finns cykelförråd och i de två nedersta våningsplanen ryms butiker och service.

Våra hyresbostäder i Uppsala förmedlas av Uppsalas Bostadsförmedling.

Arkitekterna bakom husen är Sweco Architects och byggentreprenör är TL Bygg.

Området
Bostäderna ligger i direkt anslutning till Gränby sportfält och Gränbyparken. Parken kommer att uppgraderas men redan nu finns gröna ytor och promenadstigar, en hundrastgård, vattendammar för de sällsynta salamandrarna och en basebollplan. På sportfältet kan en mängd idrotter utövas  som innebandy, hockey, bandy, skridskoåkning, konståkning, tennis, golf och friidrott.

I området finns också en 4H-gård med djur och aktiviteter för barn. Lilla Uppsala är en mycket populär lekpark där flera av Uppsalas signaturbyggnader återfinns och i aktivitetsarenan Turbo kan gammal som ung roa sig med till exempel parkour, trampoliner, ninja warrior-banor.  I området finns också en aktivitetslekpark med klätterväggar och lekytor i området.

I gränbystadens galleria finns ett stort utbud av handel och service och mellan bostäderna och gallerian kommer ett torg att skapas - Sara Stinas torg. En plats med ett flertal uteserveringar och möjligheter att mötas.

Kommunikationer
Det är lätt att ta sig till Gränbystaden både med bil, buss, cykel eller till fots.

Samtidigt som det är nära de stora riksvägarna, E4:an med direktavfart ligger mindre än 5 minuter bort, är det bara två kilometer till Stora torget i Uppsala.

Det finns fina cykel- och promenadstråk från alla håll, som Gränbyparken och Källparken. Cykel- och promenadstråken till den norra delen av Gränbystaden utvecklas också och idag finns det en cykelväg som binder ihop norra delen med Nyby och Löten. En snabbcykelled in till centrala Uppsala planeras.

Kollektivtrafiken går med täta tidsintervaller och i området stannar bland annat buss 1, 41 och 811.

Planer finns på en kollektivtrafiknod i Gränbystaden som ska avlasta Resecentrum på regiontrafik, med två stomlinjer och femminuterstrafik 2017.

Anmäl intresse till hyresbostäderna i Entréhusen via Uppsalas Bostadsförmedling. 

antal

200

typ

Hyreslägenheter

etapper

Tre

byggstart

2016

Första inlfytt

2017