Nobelbergets nya fas - Atrium Ljungberg

Tack för fyra fantastiska år på Nobelberget!

Det som började med planering av en foodtruckfestival har under de senaste åren utvecklats till ett av Stockholms mest vibrerande kulturkluster. I lokalerna på Nobelberget har en stor mängd aktörer samlats under samma tak. Husen har fyllts med konst och teater, musik- och filmproduktion, konsert och klubb, startups och tech och inte minst av samarbeten. På Nobelberget har det skapats nya projekt, nya företag, nya vänskaper och minnen för livet.

Vi är evigt tacksamma för de människor, organisationer och besökare som har gjort platsen till vad den är idag. Nobelberget skulle aldrig blivit det den är idag utan er!

Vi vill tacka Huset på Berget med Martin Lagerberg, Thea Mårdbrant och Jakob Grandin i spetsen, som förvandlat en övergiven idrottshall och ett lager till en magisk plats för konserter, klubb och event. Efter fyra år med inte mindre än 22 festivaler, 167 konserter, 204 klubbar och 8 marknader på Nobelberget ser fram emot att tillsammans ta sikte på att fylla nya platser med samma innehåll.

Vi vill tacka Jimmy Meurling, Py Huss-Wallin, Andreas Blom alla konstnärer, skådespelare, arkitekturstudenter, musiker och hela organisationen kring Satans demokrati. Ni omvandlade 5 våningsplan och en 3500 kvm gammal kontorsyta till en helt annan värld. Här skapades den oförglömlig Satans Trilogi, en omslutande teater och konstupplevelse som involverat mer än 1500 medskapare. Sedan starten 2014 har över 15 000 besökare fått ta del av det mest imponerande samskapandeprojektet vi känner till och skapat oförglömliga upplevelser. Ett särskilt tack till alla de konstnärer på LVL4 som oförtröttligt skapar konst som inspirerar alla som kommit i kontakt med Nobelberget.

Vi vill tack Noden för att ni varit en välkomnande och inkluderande plats där alla är välkomna att mötas, delta och skapa. För era fantastiska Urban Burns och för att ni lärt oss att ta medskapandet till nya nivåer.

Vi vill tacka alla kreativa entreprenörer på co-workingspacet House of Gather. Ni har fyllt tre våningsplan och 2000 kvm med sprudlande energi, musik-, event- och filmproduktion, ateljéer för konst och mode, VR och tech, kryddimport och kamelmjölksceremonier.

Vi vill tacka Nav för era lärande- och diskussionsforum som har varit en knutpunkt och en mötesplats för nätverkande inom samhällsutveckling och innovation.

Vi vill tacka Nacka kommun för det nära samarbete vi har haft kring möjliggörandet av Nobelberget. Er flexibla, snabbfotade och innovativa organisation har varit en viktig förutsättning för att projekten har kunnat genomföras.

Sist men inte minst vill vi tacka alla de runt 500 000 deltagare och besökare som alla har bidragit till Nobelberget!

När vi nu ska bygga en ny stadsdel på Nobelberget kommer både kulturen och många av aktörerna följa med oss in i framtiden. Delar av verksamheten som drivs på Nobelberget idag stannar kvar i Sickla, medan andra delar av konsert- och klubbverksamheten planerar att flytta till Slakthusområdet.

Tillsammans med aktörer som är verksamma på berget idag omvandlar vi den karaktärsfulla Formalinfabriken till en spännande kreativ mötesplats. Det blir hjärtat för Nobelbergets framtida kulturliv – en plats i ständig förändring.

Till sist vill vi tacka alla som bidrog till den avslutande Rivningsfesten, där vi firade av de senaste fyra åren. Det bjöds på liveuppträdanden, fyra gästande festivaler, fem olika dansgolv, bartömning, klubbkaos och mycket mer. Ett värdigt avslut!


Fotograf: Hilda Arneback

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs mer om hur Atrium Ljungberg hanterar personuppgifter.

stadsinnovation

Relaterade artiklar