Sickla växer med bostäder, kontor och service - Atrium Ljungberg

Sickla - den idédrivna staden.

Den som besöker Sickla märker snart att stadsdelen har något alldeles eget. Hit har människor och företag sökt sig i hundratals år och det industrihistoriska arvet märks i allt från arkitektur till den nyfikna och utforskande atmosfär som är så typisk för området. Här är det norm att tänka och göra annorlunda.

Det har alltid funnits ett driv i Sickla, en vilja att hela tiden nå nya mål. Redan på 1700-talet valde bland annat en krutfabrik, ett beckbränneri och Sveriges första kattuntryckeri området för sin verksamhet. Men det främsta exemplet på Sicklas roll i det industriella Sveriges framväxt är AB Diesels Motorer. 1898 började företaget tillverka den då helt oprövade dieselmotorn, som så småningom skulle nå stora framgångar och lägga grunden till Atlas Copco. Idag ett globalt företag med 39 000 anställda och huvudkontor i Sickla. Under perioden tillkom också Saltsjöbanan som gjorde området tillgängligt för ännu fler människor och verksamheter.

Gamla och nya årsringar.

Historien är alltid närvarande i Sickla med tydliga årsringar i arkitektur och byggnader som nu rymmer helt nya verksamheter; Dieselverkstaden (kulturcentrum), Formalinfabriken (mötesplats, kafferosteri och kreativa kontor), Tapetfabriken (hotell) och Monteringshallen (hantverk och café). Varje promenad är en tidsresa. Lika tydligt lägger Sicklas historia grunden till framtiden med tydliga paralleller i det nytänkande företagsklimatet, det rika kulturlivet, den levande handeln, de genomtänkta bostäderna och de goda kommunikationerna. Och i takt med att fler människor och företag ständigt flyttar in, växer nya årsringar fram.

Bra klimat för tillväxt.

Sickla har alltid attraherat entreprenörer och idag är stadsdelen arbetsplats för drygt 8 000 människor och 400 företag med en mängd olika inriktningar. Här låter sig nybildade techbolag och internationella industrijättar inspireras av varandra i livfulla kvarter där luftiga och modernt utrustade kontor samsas med Sicklas stora utbud av allt från hotell och kultur till handel och service.

Världens största trästad växer fram.

I en banbrytande satsning har Atrium Ljungberg tagit initiativ till Stockholm Wood City – världens största urbana stadsbyggnadsprojekt i trä. Det ambitiösa projektet i Sickla kommer att bli ett internationellt skyltfönster för hållbart byggande. Det nya området kommer att erbjuda en pulserande, urban miljö med en mix av arbetsplatser, bostäder, restauranger och butiker, allt uppfört i trästomme. Stockholm Wood City markerar en ny era för hållbar arkitektur och stadsutveckling.

Stockholm Wood City omfattar 250 000 kvadratmeter och ligger i de centrala delarna av Sickla. Området kommer att innehålla cirka 7 000 nya arbetsplatser och 2 000 bostäder.

Läs mer om våra planer för området på al.se/sickla

Läs mer om vårt fastighetsbestånd här

Dekorativ bild

Kommunikation

Slussen 6 min

Levande stadsdel

Stadens hela utbud

Hälsa och välmående

Nära till naturens lugn

Dina grannar

I Sickla sitter bland annat dessa företag.

Stadsutveckling
Läs mer
Dekorativ bild

Sickla, den idédrivna staden.

Redan idag arbetar ungefär 8 000 personer i Sickla – vägg i vägg med såväl butiker, restauranger och kultur som bostäder, kreativa mötesplatser och skolor. Nu tas nästa steg när ytterligare 7 000 nya kontorsplatser och 1 500 bostäder ska utvecklas i de industrihistoriska kvarteren.

Läs mer
Dina valda inställningar för cookies gör att du tyvärr inte kan se detta innehåll. Cookie-inställningar

Lediga lokaler i Sickla.

Kontakta oss

Vi hjälper dig i Sickla

Mikael Gillerlöv
Fastighetschef
Kontakta mig
Håkan Hyllengren
Affärsutvecklingschef Sickla
Kontakta mig