En ny stadsdel växer fram - Atrium Ljungberg

En ny stadsdel växer fram

Vår vision är att skapa en stad där alla vill leva. Därför handlar Gränbystaden precis lika mycket om bostäder, arbetsplatser och kultur som handel och kommersiella upplevelser.

Uppsala är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Befolkningen växer med nio procent per år och år 2050 beräknas Uppsala ha 340 000 invånare. Atrium Ljungberg vill vara delaktiga i utvecklingen och Gränbystaden, som inom några år sannolikt är helt integrerad med innerstaden, är vårt största utvecklingsområde. 

Vår vision är att skapa Uppsala andra stadskärnam en levadne stadsdel som kompletterar Uppsala city. Därför handlar vårt arbete lika mycket om att utveckla kontor, arbetsplatser, bostäder, kultur och spännande möten som handel och kommersiella upplevelser. På så sätt skapar vi ännu bättre förutsättningar och flöden för alla våra aktörer.

Gränbystadens omsättning har nu ökat tio år i rad. Under 2018 ökade butikernas och restaurangernas totala omsättning med cirka åtta procent och närmar sig nu tre miljarder kronor. Under 2018 öppnade 26 nya butiker och restauranger och antalet besökare ökade från dryga nio miljoner till närmare tio miljoner.

 

Utbyggnad av gallerian

I november färdigställdes den södra utbyggnaden av Gränbystadens galleria. Här har vi skapat plats för 17 nya butiker och restauranger, bland annat O'learys som har både bowlinghall och ett nytt lekkoncept för barn. Här har även Nordisk Film Bio öppnat sin första svenska biograf. De är även först i Sverige med det innovativa 4DX-konceptet där besökaren bland annat kan känna vind i håret, stänk av vatten samt stolar som skakar och hoppar.

Norra Gränbystaden växer

Volymhandelsplatsen i norra Gränbystaden är nu i det närmaste färdigbyggd. Bland de nyaste tillskotten hittar vi Mio, Dollarstore, Jysk, Jula och Rusta.

450 nya bostäder

Med strålande läge strax intill gallerian växer ett nytt kvarter fram med 200 toppmoderna hyresrätter. Alldeles intill ligger kvarteret Gränby Park där vi planerar att bygga ytterligare 250 bostäder alldeles intill Gränbyparken. 

Nya kontorslokaler

Efterfrågan på kontorslokaler ökar lika stadigt som allt annat här i en av landets snabbast växande kommuner. I de tre bostadshusen har vi skapat helt nya kontorslokaler med utmärkt läge precis intill gallerian. Hit flyttar bland annat Rikshem sitt Uppsala-kontor. 

Nytt parkeringsgarage

Innan jul öppnade vi ett nytt parkeringsgarage med plats för 276 bilar. Självklart finns ett stort antal laddplatser för elbilar.

Förstärkt kollektivtrafik

Samtidigt som den södra utbyggnaden av gallerian öppnade färdigställdes även Gränbystadens nya bussnod. Här stannar hela 720 bussar per dygn precis vid Gränbystadens galleria.

 

Mycket har redan hänt, men vi fortsätter att utveckla Gränbystaden under lång tid framöver. Inom de närmsta åren adderar vi ännu fler bostäder, kontor och ytterligare ytor för handel. Dessutom har vi en markanvisning med en byggrätt om 50 000 kvm strax söder om gallerian. Denna ger oss möjlighet att med kraft fortsätta att utveckla Gränbystaden mot vår vision att skapa Uppsalas andra stadskärna.

Dina valda inställningar för cookies gör att du tyvärr inte kan se detta innehåll. Cookie-inställningar