Nordisk Film förnyar bioupplevelsen - Atrium Ljungberg

Nordisk Film förnyar bioupplevelsen

När Nordisk Film Bio öppnade sin biograf i Gränbystadens galleria fick Uppsala och Sverige tillgång till en uppdaterad bioupplevelse.

Med fem toppmoderna salonger sätter Nordisk Film Bio en helt ny standard för bioupplevelsen med högsta bekvämlighet och bästa ljud och bild – men till samma pris som ett normalt biobesök. I samtliga salonger finns stora fåtöljer i vilka besökaren kan luta sig tillbaka till nästan horisontellt läge och reglera fotstödet.

Här finns även Sveriges första 4DX-salong, en innovativ teknik som gör besökaren till en del av filmens handling med 16 specialeffekter som gör besöket till något alldeles extra. Besökaren kan bland annat känna vind i håret, stänk av vatten samt stolar som skakar och hoppar. Tillsammans ger effekterna en mycket realistisk upplevelse av väderfenomen, rörelser och andra element i filmen. 

Nordisk Film Bio ägs av Nordisk Film, vilka är en del av Danmarks största mediekoncern Egmont – en internationell mediekoncern med verksamheter i över 30 länder. Nordisk Film har varit en del av Danmarks filmhistoria i över 100 år och idag driver Nordisk Film Bio den största biografkedjan I Danmark och Norge. Etableringen i Gränbystaden i Uppsala är Nordisk Films inträde på den svenska marknaden, och ambitionen är att växa.

Nordisk Films andra svenska biograf byggs i detta nu på Atrium Ljungbergs handelskvarter Mobilia i Malmö. Det nya Torghuset innehåller, förutom fem biografsalonger, även det nya kultursatsningen Funnys Äventyr, ett unikt kulturhus för barn där lekande, läsande och lärande ska stå i fokus. Bakom initiativet står Staffan Götestam, dramatiker och regissör, och en av grundarna av Junibacken i Stockholm. Dessutom adderas 74 nya bostäder och fler ytor för handel och restaurang i huset som står klart under senare delen av 2020.