En flexibel lokallösning för en organisation i... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

En flexibel lokallösning för en organisation i snabb tillväxt

Utmaning

Efter flera år av tidigare samverkan kring Ateas huvudkontor i Kista fick Atrium Ljungberg ännu en uppgift: Atea hade vuxit snabbt, både organiskt och genom uppköp under en rad av år, och behövde nu en ännu mer flexibel kontorslösning som på ett okomplicerat sätt kunde fortsätta förändras i takt med bolagets skiftande behov.

Såhär gjorde vi

För att utveckla Ateas kontor på bästa sätt skissades ett kombinationskontor på den nya adressen Kronborggränd 1 i Kista fram. Idén presenterades, gillades, och mejslades sedan fram till en detaljerad arbetsplats i full skala under ett antal workshops ledda av Atrium Ljungberg.

Resultat

Slutresultatet blev två expanderbara kontorsplan kopplade till en separat marknads- och försäljningsarea i direkt anslutning till entré och extern mötes- och konferensanläggning. 

Med den här layouten säkerställdes att lokalerna kan fortsätta att anpassas för att stödja Ateas framtida affärsutveckling. Fler mötesrum, större köksområde och ytterligare kontorsytor är exempel på hur konceptet kunnat svara upp mot Ateas fortsatta behov sedan inflytten 2011.

Läs mer om hur Atea använder läge och lokal för att både stärka affären och göra bolaget mer attraktivt som arbetsgivare:

Ladda ner PDF


”Vi känner tydligt att vår hyresvärd är mån om oss och vill att vi stannar kvar. De är lyhörda och snabba på att möta våra behov av förändring.”

-Pernilla Möller, Facility Manager på Atea

FAKTA


Verksamhet
Atea är Nordens och Baltikums ledande obundna leverantör av it-infrastruktur. Företaget utvecklar och levererar produkter, lösningar och tjänster till företag och organisationer. Det svenska huvudkontoret och regionkontoret för Stockholmsregionen ligger i Kista Front.

Antal medarbetare
2 000 i hela Sverige, varav cirka 800 på kontoret i Kista Front.

Lokalens viktigaste uppgift
Att utgöra en dynamisk miljö som kontinuerligt kan anpassas efter företagets utveckling och förändrade behov.

Area
6 500 kvadratmeter.