Kontoret med eget lab - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Kontoret med eget lab

Läs hur Vironova gick från kontorshotell till kontor med eget lab i Hagastaden

Utmaning

Vironova och Atrium Ljungberg har haft ett nära samarbete sedan 2005. Ända sedan deras första kontorsrum i Sickla till nuvarande kontor i Hagastaden har affärsrelationen åtföljts av ständiga utmaningar kopplade till Vironovas utveckling: tillväxtbehov, nanomedicinlaboratorium, tre kontorsflyttar och tillfälliga ekonomiska motgångar.

Under det senaste året har Vironova fördubblat antalet anställda. Men fler kontorsplatser räckte inte som ny utmaning. Bolaget behövde också större laboratorium, ett showroom och ett utbildningscenter för kunderna.

Såhär gjorde vi

Samtliga utmaningar har övervunnits tack vare en öppen och kontinuerlig dialog mellan Vironovas ledning och Atrium Ljungberg. På det sättet har Atrium Ljungberg haft möjlighet att kunna följa ochproaktivt föreslå nya kontorslösningar allt efter Vironovas skiftande behov vuxit fram.

Den senaste utmaningen, som bl a omfattat att skapa ett laboratorium var inte heller helt enkel att lösa. Virushantering kräver ju bland annat dyrbar separat ventilationsanläggning. Men tack vare bra verksamhetsförståelse kunde Atrium Ljungberg även i detta fall presentera en utvecklande lösning: Vironova fick expandera sitt laboratorium i befintlig miljö och istället flyttade andra funktioner över till en intilliggande lokal.

Resultat

Efter den senaste expansionen har resultatet inte låtit vänta på sig. Det större laboratoriet i kombination med de nya kontorsytorna, utbildningslokalen och företagets showroom har givit Vironova nya förutsättningar att expandera inom sin sektor.

Läs mer om hur en nära dialog med hyresvärden och Atrium Ljungbergs flexibla avtal hjälper Vironova att utvecklas till ett världsledande bolag inom medicinteknik.

Ladda ner PDF

 ”Som cirkusdirektör för Vironova är jag oljan i maskineriet. Jag vill att mina medarbetare ska trivas och känna att de är med och förändrar världen till något bättre.”

Mohammed Homman, vd och grundare, Vironova

 

FAKTA

Verksamhet
Utvecklar och säljer en teknik för bildanalys av virus i elektronmikroskop. Effektiviserar processen att ta fram läkemedel mot virus.

Antal medarbetare
60

Lokalens viktigaste uppgift
Att utgöra en dynamisk miljö som kontinuerligt kan anpassas efter företagets utveckling och förändrade behov. Läget mitt i Life Science-klustret Hagastaden ger också direkt tillgång till både kunder och blivande medarbetare.

Area
636 kvadratmeter laboratorium och showroom, 700 kvadratmeter kontor.