Dekorativ bild

”Det är utvecklande att få tänka storskaligt”

Träffa Anna McCormick, trädgårdsmästare och fastighetsskötare i Sickla.

Vad jobbar du med?
Jag är trädgårdsmästare i Sickla och ansvarar för att alla grönytor och utemiljön är tilltalande och inbjudande. Jag hjälper också till om en hyresgäst vill ha hjälp med grönska på en terrass till exempel. På vintern jobbar jag som fastighetsskötare tillsammans med driftgänget, mest inomhus, men även en del utomhus - beskär träd och buskar, fixar plogskador med mera.

Vad är roligast med ditt jobb?
När våren kommer och allt börjar hända, då är det som roligast – men det är också då jag har som mest att göra. Man får mycket lön för mödan när det vissna försvinner och saker börjar växa fram. Jag får ofta direktrespons från människor som rör sig på området, speciellt på Marcusplatsen. Det ger mig energi och jag känner mig inte ensam trots att jag ofta jobbar rätt självständigt.

Vilken är din största utmaning i jobbet?
Det är väldigt utmanande för mig att vara med i planeringen av de större projekten som händer i Sickla just nu. Det är utvecklande att få tänka storskaligt och göra större investeringar. Just nu bygger vi om utanför Atlas Copcos huvudkontor för att öppna upp mellan huset och Sickla Industriväg. Det blir trappor, sittmöjligheter och planteringar och jag kom med ett förslag om en vattentrappa. Den idén gillade Atlas Copco, så nu växer det fram.

Hur är det att jobba på Atrium Ljungberg?
Det är fantastiskt roligt! Jag jobbade som underentreprenör i Sickla och på andra platser i 3-4 år innan jag blev värvad och den här tjänsten skapades. Jag var rädd att det skulle bli för lite variation att bara vara i Sickla hela tiden, men det blev verkligen inte så. Sickla är stort och det händer så mycket just nu. Man har mycket frihet under ansvar, jag har möjlighet att ta många egna beslut. Jag låtsas ibland att jag tar hand om min egna slottsträdgård.

Vilken är Atrium Ljungbergs främsta styrka?
Jag har aldrig jobbat på ett företag med fler än 10 anställda tidigare. Det är helt fantastiskt här, väldigt vänligt och högt till tak. Alla är på samma nivå. Det läggs mycket krut på seminarier och vidareutveckling, så att man ska orka och motiveras. Jag var nyligen på en föreläsning om grönytor i stadsmiljö som var jätteintressant!

 

 

Foto: Martin Kelam