Dekorativ bild

"Det känns som att just jag som person är en viktig del av helheten"

Vi träffar Cecilia "Cia" Axelsson, projektledare i Uppsala.

Vad gör du som projektledare?

Projektledarrollen hos Atrium Ljungberg är så blandad. Eftersom vi skapar blandade stadsmiljöer har vi allt från bostäder, kontor, hotell, skolor och handel i projektportföljen. Jag har främst jobbat med att utveckla externhandelsplatsen i norra Gränbystaden sedan jag började här. Jag gör allt från att träffa enmansföretagare som ska göra sin livs investering i en ny butik, till att jobba med de riktigt stora butikskedjorna. Det handlar om allt från att anpassa lokalerna enligt kundens önskemål och drömmar, till att ta beslut i byggnadstekniska frågor och att samordna projektörerna.  Hos Atrium Ljungberg heter titeln projektledare, men det kan egentligen likställas med en roll som projektchef eftersom vi har så stort ansvar för projekten.

 

 

Hur är det att vara projektledare på Atrium Ljungberg?

Vi projektleder våra egna projekt och bygger för att själva äga och förvalta under lång tid framöver. Vi arbetar i styrgrupper där alla kompetenser inom affärsutveckling, uthyrning, projekt och förvaltning får komma till tals under hela projektet. På många ställen vänder man på alla kronor och ören för att bygga så billigt som möjligt. Men när man vet att det är ens kollegor som ska ta hand om fastigheten när den är klar känns det dumt att snåla in på t.ex. en ståldörr som de ändå måste fixa inom kort. I långa loppet kan det bli en dyrare affär än att göra rätt direkt.

 

 

Vilken är din största utmaning i jobbet?

Det som är utmanande är att jag får jobba med helt olika projekt. Tidigare har jag främst jobbat i byggproduktion av bostäder, där arbetsprocessen såg väldigt likadan ut oavsett projekt. Här är variationen mycket större, jag kan bygga ett gym ena dan och därefter en livsmedelsbutik, med helt olika krav, förutsättningar och utmaningar. Det blir sällan upprepning, vilket gör att man måste tänka nytt hela tiden.  

 

 

Vilken är Atrium Ljungbergs främsta styrka som arbetsgivare?

Det känns som ett jättebra företag att arbeta på. På många ställen pratas det om att medarbetarna är den största tillgången, men det är inte alltid det känns äkta. Här är det verkligen sant, och man fokuserar mycket på att medarbetarna ska trivas och må bra. Det känns som att just jag som person är en viktig del av helheten, inte bara min roll som projektledare.