Tapetfabriken - Nytt hotell i Sickla - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Tapetfabriken

Den gamla tapetfabriken i Sickla har byggts om till hotell och färdigställdes i juni 2021.

Kommun: Nacka

Lokaltyp Uthyrbar yta (m2)
Parkering 4 600
Hotell 10 500
Summa 15100
Investering (mkr)
440
Färdigställt
2021
Hyresvärde exkl. tillägg (mkr)
E/T

Tapetfabriken får nytt liv

I den så kallade Tapetfabriken, som i många år fungerat som en kontorsfastighet, startade den prisbelönta tapettillverkaren Kåbergs tapettillverkning för över 100 år sedan. Kontorsfastigheten byggs nu om till hotell. I visionen att fortsätta utveckla Sickla till att bli en ännu mer levande stadsdel är vår hotellsatsning är en viktig del. Efterfrågan på hotell är också stor från flera av våra hyresgäster i området. 

Vid årsskiftet 2017/2018 tecknade vi avtal med Nordic Choice Hotels som kommer att öppna ett hotell. I november 2019 meddelande vi att de utökar sin satsning och tecknar avtal om ytterligare 3 000 kvadratmeter. Därmed är fastigheten fullt uthyrd. Clarion Collection Hotel Tapetfabriken kommer med den utökade ytan att erbjuda 240 hotellrum och en 2 000 kvadratmeter stor lobbyyta med restaurang, evenemangsytor och konferenslokaler. 

Hotellet öppnar i juni 2021 och visionen är att skapa en spännande byggnad där gammalt möter nytt på ett kreativt sätt. Tanken är att bygga vidare på Sicklas industriarv genom att behålla byggnadens tegelfasad men med en helt ny insida, samt att bygga på tre våningar i glas och stål. En ny mötesplats mitt i hjärtat av Sickla med entré mot Marcusplatsen och i direkt anslutning till handelsplats, kontor, restauranger och service.

Här får du senaste nytt om alla våra byggprojekt i Sickla

Läs mer om Sickla

Ny stadsdel sedan 1898

Här möts man av en unik atmosfär och en inspirerande mix av gammalt och nytt. En stad i rörelse där människor lever och arbetar vägg i vägg med shopping, restauranger, kultur och internationella företag.

Andra projekt i Sickla

Kontakta oss
Håkan Hyllengren
Affärsutvecklingschef Sickla
Kontakta mig