Bas Barkarby – en knutpunkt där business och... - Atrium Ljungberg

Bas Barkarby – en knutpunkt där business och kreativitet möts

Tänk om du kunde kombinera företagets växande affärsambitioner med ett ständigt lärande och spännande möten mellan helt olika och nytänkande verksamheter. I Bas Barkarby är det möjligt. Som framtidens knutpunkt för norra Stockholm är Barkarby ett attraktivt område för företag som vill satsa för framtiden, men samtidigt ha närheten till allt det som gör att vardagen flyter på smidigare för medarbetarna. Välkommen till en energifylld plats i ständig förändring.

Bas Barkarby är ingen traditionell kontorsfastighet, utan en plats som lever stora delar av dygnet, tack vare att alla möjliga typer av verksamheter finns samlade – från kontor, gym, restauranger och caféer till bibliotek, banker, vårdcentral och en gymnasieskola. Hela området Barkarbystaden förväntas växa kraftigt de kommande åren och därmed öppnas spännande möjligheter för alla företag som etablerar sig här.

AtriumLjungbergBASMaj2024118_Anpassadstorlek.jpg

Idag bor det omkring 11 000 invånare i Barkarby – och siffran beräknas öka till 26 000 personer redan år 2030. Då kommer det även att finnas 20 000 arbetsplatser i området – vilket gör Barkarbystaden till en av framtidens hetaste platser att bygga företag på. Här blir man en del av ett större sammanhang där det går att få en rad ärenden lösta under dagen – som att handla, gå till tandläkaren eller gymmet eller åka förbi Ikea på vägen hem, säger Max Lantz, fastighetschef på Atrium Ljungberg.

I centrum för allt som behövs i vardagen

Bas Barkarby är ett levande centrum i området, nära pendeltåg och kommande tunnelbanestation. Här ligger all tänkbar service vägg i vägg med naturen, vilket gör att medarbetarnas hälsa och välbefinnande kan prioriteras. I huset finns fräscha, nybyggda kontor och gemensamma lokaler för coworking, konferens och föredrag. Samma lokaler används av både företag, besökare och föreningar och andra verksamheter, där man tillsammans kan hitta synergier och utvecklas.

AtriumLjungbergBASMaj2024739_Anpassadstorlek.jpg

Nischade aktörer på samma plats

Bas Barkarby erbjuder även särskilt utrymme till specialister under ett och samma tak. Ett av Atrium Ljungbergs framgångskoncept är just detta: att låta olika aktörer inom nischade områden samlas på ett ställe för att underlätta för kunder och besökare. Exempelvis är hälso- och vårdsektorn ett sådant växande område i Barkarby, med allt från vårdcentral och tandvård till hälsoaktörer, gym och annan friskvård – samt nyetablerandet av Barkarby sjukhus på andra sidan järnvägen. 

AtriumLjungbergBASMaj2024256_Anpassadstorlek.jpg

– Att knyta ihop liknande verksamheter som är öppna för allmänheten är en nyckel till att skapa liv i ett område dit folk inte bara åker fram och tillbaka, utan väljer att stanna en längre stund. Vi ser också att verksamheterna gynnas av att sitta nära varandra. Tandläkaren stärker vårdcentralen och vice versa, säger Max Lantz.

En kulturhubb för talang och utveckling

I Bas Barkarby finns även en stor kulturell representation, där Järfälla kommun har etablerat många nytänkande och kreativa verksamheter för alla åldrar. Här finns allt från det moderna scenkonceptet black box till konsthall, kulturskola och multihall samt teknikcenter för barn och unga. Huset är utformat för kreativ samverkan mellan näringslivet, lärande och kultur i gemensamma projekt och event. Dra nytta av den nytänkande kraften hos likasinnade och bidra samtidigt till att främja växande talanger.

AtriumLjungbergBASMaj2024700_Anpassadstorlek.jpg

– Kulturen är verkligen central i området och skapar stora mervärden för de som väljer att etablera sig här. Kulturen samlar spontant en uppsjö av helt olika verksamheter och människor, vilket bidrar till stora chanser för många spännande och annorlunda möten. I Bas Barkarby finner man det lite oväntade, helt enkelt, säger Max Lantz.

AtriumLjungbergBASMaj2024673_Anpassadstorlek.jpg

Nyfiken på området? 

Barkarby är ett guldläge för dig som vill etablera er verksamhet i framtidens knutpunkt för nytänkande affärsverksamheter och kreativa talanger i alla åldrar. Läs mer om Bas Barkarby och det kommande storstadsområdet Barkarby City, samt allt om Järfälla kommuns egna kultursatsningar i huset.