Palmfeltsvägen 5 | 1150 Kvm - Atrium Ljungberg
Visionsbild
Visionsbild
Gemensam konferens och reception
Visionsbild
Visionsbild
Gemensam konferens och reception

Palmfeltsvägen 5

Området Slakthusområdet
Area 1150 kvm
Lokaltyp Kontor

Egen terrass och formbara kontorsytor

Här erbjuds en modern och yteffektiv lokal, väl lämpad för ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Ritningen visar på hur lokalen kan disponeras efter viss ombyggnad. Idag finns en högre grad av egna rum. Tekniskt sett finns det i lokalen möjlighet till ventilation för över 120 personer, vilket möjliggör effektivt nyttjande alternativt utbildningsrum för flertalet personer. Palmfelt center uppfördes 1986- 89 och var ursprungligen hem åt dåvarande Postgirocentralen. Huset har tydliga postmodernistiska drag med lekfulla, geometriska former och detaljer som är typiska för byggnader uppförda under 1980-talet. Den ursprungliga gestaltningen har en hög ambitionsnivå med till exempel högt belägna, planterade gårdar och takterrasser som bryter upp och ger dagsljus till den inre delar av huset. Idag rymmer fastigheten främst kontorsarbetsplatser med en gemensam entré och tillhörande konferenslokaler.

Omgivning

Slakthusområdet byggdes upp under tidigt 1900-tal och har sedan dess fungerat som ett centrum för livsmedelshantering. Området genomgår idag en större omvandling från industriområde till en urban stadsdel med bostäder, kontor, kultur och nöjen. Skolor, idrottshall, parker och torg kommer även att ge liv och karaktär åt denna levande stadsdel.

Kommunikationer

Tunnelbana och tvärbanan stannar ca 100 m från huset, vid Globens tunnelbanestation. I framtiden ersätts den med station Slakthusområdet med två helt nya uppgångar inne i området. Till Gullmarsplans tunnelbana stora busscentral är det mindre än 10 minuters promenad. Kommer man med bil är det direktaccess till Nynäsvägen, sedan även Södra Länken och E14 norr- och södergående riktning.

Service

Hus 26, en del av Slakthushallarna, finns runt hörnet med flera restauranger och barkoncept, bland andra stjärnkrögarna Adam och Albins största satsning Solen, Afrika, Bar Montan och Hosoi. I Slakthusområdet finns även kafferosteriet Stockholm Roast och ett av SATS flaggskepp. Utbudet av restauranger och annan service kommer succesivt utökas närmsta åren. Globen Shopping ligger bredvid och erbjuder mat och dryck, butiker, service samt träning och hälsa.

Parkering

Gatuparkering hanteras via Stockholm Parkering och platser brukar finnas i området. Cykelparkering finns i anslutning till entrén.

Planlösning

Vi färdigställer lokalen i samråd med tillträdande hyresgäst.

Läget

Nära till det mesta - prova själv!