Visionär satsning mitt i superklustret - Atrium Ljungberg

Visionär satsning mitt i superklustret

Utmaning

När Atrium Ljungberg tog över som hyresvärd till teknikföretaget DENSO på Lindholmen stod hyresgästen redan inför ett stort dilemma. Läget var perfekt men lokalerna för små för att växa i. Tidigare hyresvärd hade gjort klart att de inte fanns något sätt de kunde få mer yta i den befintliga lokalen. Det fanns heller ingen närbelägen lokal att flytta till. Men med den nya hyresvärden förändrades allt.

Så här gjorde vi

Efter att ha lyssnat på DENSO:s behov undersöktes fastigheten och en expansionslösning, som grundade sig på att investera i ett extra våningsplan inuti befintlig lokal, realiserades i dialog med DENSO. Samtidigt uppgraderades befintliga ytor och funktioner till en ny standard.


Resultat

Den nya layouten och skicket på lokalen har tillsammans med det unika läget gjort mycket positiv och bestående skillnad för DENSO: Bättre stöd till viktiga arbetsprocesser som möten, biltestlaboratorium och fler arbetsstationer. Detta underlättar rekrytering av ny kompetens och får den befintliga att stanna, ger mer intryck på kunder och samarbetspartners samt framför allt utgör grund för att kunna ha en längre framförhållning.

Läs mer om hur Atrium Ljungberg hjälper DENSO att utveckla sin affär i en framtidssäker lokal mitt i superklustret Lindholmen.  


"Jag vet att vi har varit en krävande hyresgäst. Men vi vill inte att vårt kontor ska vara som vilket som helst. Dessutom måste det vara fullständigt anpassat efter verksamheten och de till
växtplaner vi har som sträcker sig bortom 2020."

Peter Granqvist, vd, DENSO

 

FAKTA

Verksamhet

DENSO är ett japanskt teknikbolag inom fordonselektronik. Företaget arbetar med allt som har med elektronik i fordon att göra. Från drivlina och alla typer av elektronikkomponenter som får fordon att gå framåt till HMI, alltså kommunikationen mellan människa och maskin i fordon. I Sverige arbetar DENSO främst mot de fordonstillverkare som har mycket verksamhet i Sverige:
Volvo Cars, Volvo AB och Scania.


Lokalens viktigaste uppgift

Lokalen ska framför allt möjliggöra företagets utveckling. Det gör den dels genom att erbjuda plats för att alla nya medarbetare, men också genom att vara anpassad efter de väldigt speciel
la kraven på kombinationen av kontor, mötesplats, laboratorium och verkstad. Lokalen ska även kommunicera den speciella kombinationen av japanskt och svensk kultur som gjort DENSO Sverige så framgångsrikt.


Antal medarbetare

100 på kontoret på Lindholmen i Göteborg, 156 000 globalt.

Area

1 500 kvadratmeter.