Knightec, strategiskt kontor, en bra arbetsplats - Atrium Ljungberg

Starkare laganda med rätt planlösning

Utmaning
Teknikkonsultföretaget Knightec har sina medarbetare utspridda hos sina kunder den mesta tiden. För att stärka sammanhållningen behövdes ett attraktivt kontor på rätt plats och med rätt planlösning.

Så här gjorde vi
Vårt arbete som kontorsutvecklare och hyresvärd handlade i det här fallet till stor del om att kunna erbjuda ett centralt och lättillgängligt läge samt ett kontor med flexibel planlösning. Många av Knightecs medarbetare pendlar från Stockholm, Knivsta, Märsta och Gävle, därför är Forumkvartertet, bara några minuter från Uppsala Resecentrum, ett perfekt läge. Med en öppen planlösning har Knightec också alla möjligheter att anpassa kontoret för samverkan och kulturbyggande. 

Resultat
Kontorets läge och dess möjligheter för medarbetarna att nyttja det även utanför arbetstid har bidragit stort till att stärka teknikkonsulternas sammanhållning.Knightec satsar mycket på gemensamma aktiviteter och grillkvällar på Forumkvarterets takterrass mitt i Uppsala är mycket uppskattade. Kontorets lounge har en vikig funktion för  överföringen av företagets kultur till alla medarbetare.

Läs mer om Knightecs kontor i Forumkvarteret, Uppsala 

”Vi behövde både fler arbetsplatser, fler konferensrum och en lokal som vi kunde umgås i. Här kunde Atrium Ljungberg möta våra behov på ett bra sätt. Nu har vi plats för 31 personer att sitta och jobba här. Det kommer räcka ett tag"
Kristina Janson, kontorsansvarig i Uppsala och Västerås, Knightec

 FAKTA

Verksamhet
Knightec är ett konsultbolag verksamt inom kvalitets-,säkerhets- och hållbarhetsfrågor genom hela livscykeln, från produktidé till slutprodukt. Bland kunderna finns flera av Sveriges största industriföretag inom branscher som fordon, Life science, säkerhet, förpackning och industri. Genom uppdragen skapar Knightec innovationer som förenklar och förbättrar människors vardag.

Antal medarbetare
550 anställda på nio orter i Sverige. Drygt 45 medarbetare har Uppsalakontoret som sin bas.

Lokalens viktigaste uppgift
Att bygga företagskultur och sammanhållning.

Area
320 kvadratmeter.