Skräddarsytt in i minsta detalj - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Skräddarsytt in i minsta detalj

Utmaning

Resan mot personalflödesföretaget KONE:s nya visionära arbetsplats började med att Atrium Ljungberg i dialog med KONE identifierade alla viktiga lokalstrategiska komponenter. KONE:s ambition var att det nya kontoret verkligen skulle stödja företaget i sin ambition att genom innovation fortsätta leverera världsledande lösningar inom hiss-, rulltrapps och passagessystem. 

Listans innehåll omfattade bland annat att lokalen skulle ligga i Kista, nära företagets samarbetspartners inom innovation. Förutom att rymma alla vanliga kontorsfunktioner och IT-infrastruktur krävdes även en egen lastkaj för akutlagret av reservdelar till hissar, rulltrappor och passagessystem samt ett utbildningslaboratorium för att ingenjörerna att testa nya innovationer och utbilda tekniker i. Självklart skulle det finska bolaget även ha rejäl sauna.

Såhär gjorde vi

För att hitta rätt kontorslösning för KONE engagerade Atrium Ljungberg tidigt en arkitekt som omsatte de identifierade behoven till förslag på kontors-layouter. Allt eftersom den ursprungliga idén gestaltades och förfinades växte de mindre detaljerna fram.
– Vi fick stor hjälp av Atrium Ljungberg med att omsätta behoven i en färdig ritning, ett förslag till oss. Våra behov förändrades också under resans gång. Det blev dels lite större yta men också andra lösningar än vad vi planerade för från början, säger Louise Alwall, inköpschef på KONE i Sverige.

Resultat

Genom en tydlig vilja att investera och förmåga att omvandla hyresgästens behov till en ny multifunktionell lokal hjälper Atrium Ljungberg KONE att nå sina långsiktiga mål.

– Det märktes under etableringsprocessen att Atrium Ljungberg är vana att hantera kunder med väldigt specifika behov. De hyr inte bara ut sina lokaler per kvadratmeter, de anstränger sig verkligen för att förstå våra behov och använder sin kompetens för att leverera en lösning som tillfredsställer våra krav och önskemål, säger Louise Alwall.

Läs mer om hur Atrium Ljungbergs vilja att investera och förmåga att omvandla KONE:s behov till en ny multifunktionell lokal hjälper KONE att nå sina långsiktiga mål:

Ladda ner PDF

”Ett finskt bolag utan bastu kändes otänkbart. Så Atrium Ljungberg ritade snabbt om hela planlösningen i källaren för att få till en.”

Louise Alwall, inköpschef, KONE Sverige

 

FAKTA

Verksamhet
KONE:s vision är att leverera den bästa upplevelsen av People Flow®. Företaget levererar lösningar för hela flödet och livscykeln i byggnaden, som hissar, rulltrappor, portar och automatiska dörrar. KONE:s uppdrag är att göra det enkelt att förflytta sig i en urban miljö. Ett exempel på innovativa lösningar är en ny banbrytande hissteknik med kolfibermaterial, som har utformats för att möjliggöra framtida hissfärder på upp till en kilometer, vilket är dubbelt så långt som dagens teknik klarar. Denna installeras just nu i Kingdom Tower i Saudiarabien, snart världens högsta byggnad.

Antal medarbetare
50 000 personer fördelat på 60 länder. Cirka 1 000 medarbetare i Sverige, varav omkring 150 på kontoret i Kista Front.

Lokalens viktigaste uppgift
Att visa på vilket sätt KONE är ”Dedicated to People Flow” och att attrahera och behålla kompetens.

Area
2 400 kvadratmeter.