Inomhusgolf på ny nivå – öppnar i Sickla i... - Atrium Ljungberg

Inomhusgolf på ny nivå – öppnar i Sickla i december

I början av december slår Alba Golf upp dörrarna till en helt ny golfupplevelse i Sickla. I ombonade industrihistoriska lokaler serveras god mat, dryck och valfria artonhålsrundor från världens alla hörn. En av personerna bakom den nya satsningen är entreprenören och Daniel Wellington-grundaren Filip Tysander. Etableringen är ytterligare en av Atrium Ljungbergs satsningar på verksamheter inom aktiv livsstil i Sickla. 

– Det känns oerhört kul och spännande att vara med och grunda ett helt nytt koncept inom golfen. Vi på Alba vill skapa en unik atmosfär där golfen står i centrum men där umgänget, maten och drycken skapar helheten. Detta är en långsiktig satsning och jag är övertygad om att inomhusgolfen kommer växa kraftigt närmaste åren, säger Filip Tysander, medgrundare och majoritetsägare.

Alba Golf öppnar i början av december och i lokalerna kommer det att arrangeras både företagsevents, after works och tävlingar - allt i en härlig atmosfär. Ambitionen är att skapa en miljö där man vill umgås och socialisera och samtidigt spela golf, oavsett om man är nybörjare eller proffs.

– Golf är en riktigt social aktivitet, men tröskeln för att börja kan ibland vara hög. Med Alba Golf vill vi tillgängliggöra golfen till en bredare målgrupp och vi vet att många idag vill umgås på ett aktivitetsbaserat sätt. Här i Sickla kommer vi att skapa en helhetsupplevelse, med mat och dryck i en härlig atmosfär, dit vem som helst kan komma med sina vänner, kollegor eller familj, säger Henrik Berg Björnelius, vd och en av grundarna på Alba Golf. De industrihistoriska lokalerna i Dieselverkstaden är helt magiska och helt rätt för vårt koncept. Vi ser verkligen fram emot att öppna i Sickla. Det märks att det är en plats där mycket är på gång.

David Lauwiner, Henrik Berg Björnelius, Anton Wetterlöf och David Wendel på Alba Golf. (Foto: Niklas Nyman)

Idag arbetar 8 000 personer i Sickla och fram till 2030 kommer de industrihistoriska kvarteren att växa med ytterligare 7 000 arbetsplatser och 1 500 bostäder. Vid sidan av restauranger och butiker finns idag även padelbanor, klätterhall, fotbollscenter och flera gym i området. Och för den som vill röra sig i naturen så ligger både Sickla sjö, Hammarbybacken och Nackareservatet runt knuten. 

– Vi är fantastiskt glada att hälsa Alba Golf välkomna till Sickla. Det här konceptet som kombinerar en upplevelsebaserad aktivitet med en trevlig miljö för socialt umgänge är något många efterfrågar idag, inte minst av företag som vill kunna erbjuda sina medarbetare möjlighet till en aktiv livsstil. Etableringar av detta slag är helt i linje med hur vi vill skapa en bra mix av verksamheter här i Sickla, säger René Stephansen, Atrium Ljungbergs fastighetschef i Sickla.


Nacka, 2021-10-08
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2