Mobilia i Malmö - Atrium Ljungberg

Mobilia - prisade stadskvalitéer i tidigare textilkvarter.

Malmö har en atmosfär där historia, framtid, trend och tradition umgås på ett otvunget sätt. Det är precis den känsla vi vill förmedla i Mobilia, där vårt stadskvarter kapslar in det bästa Sveriges tredje stad har att erbjuda.

Under de senaste åren har Mobila utvecklats från köpcentrum till en attraktiv stadsmiljö där handel och kontor möter boende och kultur. Numera finns 350 lägenheter, förskola och barnkulturhuset Funnys Äventyr i kvarteret. Vård- och hälsosatsningen c/o Mobilia har redan ett flertal verksamheter igång och planer finns även på ett kontorshus.

Med sitt ursprung i den gamla textilfabriken är Mobilia en riktig arkitekturpärla. 1899 flyttade textilfabriken Manufakturaktiebolaget in i sin nya fabrik och var då en av Malmös största arbetsgivare. Produktionen upphörde under 60-talet, men än idag kan vi se spår av det industrihistoriska arvet. Vi har kommit långt i arbetet med att omvandla den tidigare textilfabriken från köpcentrum till ett levande stadskvarter. Byggnadernas unika karaktär har bevarats och kombinerats med modern arkitektur och hållbara material. Bland annat har flera tegelfasader rekonstruerats med återvunnet tegel och gjutjärnsfönstren i maskinhuset har bevarats. Här möts gammalt och nytt vilket ger Mobilia en tydlig själ och en helt egen prägel.

Torghuset - ny byggnad med bostäder, handel, biograf och kulturhus.

Torghuset är en tillbyggnad för bostäder, handel, restaurang och kulturverksamhet om cirka 13 000 kvm uthyrbar area. Med det nya Torghuset har kopplingarna mellan Mobilias olika delar blivit tydligare och vi kan vidareutveckla torget i kvarterets mitt för en än mer levande och attraktiv stadsmiljö. I huset finns förutom 74 hyreslägenheter även Nordisk Film med sin toppmoderna biograf, flera butiker och restauranger samt Funnys Äventyr, ett 3 000 kvm stort kulturhus för barn där lekande, läsande och lärande står i fokus. Bakom initiativet står Staffan Götestam, dramatiker och regissör, och en av grundarna av Junibacken i Stockholm. Utöver att bidra till ett ökat kulturutbud för barn i Öresundsregionen syftar satsningen till att motverka problemet med minskad läskunnighet bland barn och unga.

C/o Mobilia.

c/o Mobilia är ett helt våningsplan för vård och hälsa, inrymt på plan 2 i Centrumhuset. Här finns hyresgäster som Folktandvården Skåne, Barnläkargruppen Sparta, BVC Bambino, Barnmorskegruppen Öresund och Mobilia Vårdcentral. Utbudet kommer att kompletteras med naprapat, massage, yoga och terapi.

Läs mer om vårt fastighetsbestånd här

Kommunikation

2 000 p-platser

Stort shoppingutbud

110 butiker

Bo på Mobilia

Välplanerade hyresrätter

Lediga lokaler i Malmö.

Per Albin Hanssons väg 30 | 360 Kvm
Kontor
Helt nybyggda c/o Mobilia

Per Albin Hanssons väg 30, 70 kvm - 360 kvm

Bli granne med Mobilia Vårdcentral, Skånes folktandvård, Barnspecialistmottagningen Sparta, BVC Bambino och Barnmorskegruppen Öresund.

Kontakta oss

Vi hjälper dig i Mobilia