Uppsala city - Atrium Ljungberg

Uppsala city - med nya förvärv utvecklar vi centrala Uppsala.

Vi är mycket engagerade i Uppsalas utveckling, både i city och i Gränbystaden. I Uppsala city äger vi Forumkvarteret som varit en central del av Uppsalas stadskärna sedan 1953. Med de nya förvärven Mejeriet och Kvarteret Ångqvarn stärker vi vårt kontorserbjudande ytterligare.

Forumkvarteret består av ett helt kvarter och ligger mitt i centrala staden med stort flöde till och från Uppsala resecentrum. Platsen har under senare år genomgått ett omfattande ombyggnadsarbete och utvecklats till ett urbant innerstadskvarter som numera innehåller attraktiva kontor, butiker i bottenvåningarna, ett starkt restaurangerbjudande samt bostäder. Bland kontorshyresgästerna märks Academic Work, Knightec och Tengbom Arkitekter.

Nya förvärv i city – Mejeriet och Ångkvarnen

Vid årsskiftet 2020/2021 gjorde Atrium Ljungberg två avtal om förvärv i centrala Uppsala; fastigheten Uppsala Kvarngärdet 33:2, även kallat Mejeriet och delar av projektfastigheten Uppsala Kungsängen 22:2. Uppsala Kungsängen 22:2 ligger vid Skeppskajen utmed Fyrisån. Fastigheten uppfördes mellan åren 1902 och 1940 och är för Uppsalaborna mer känd som Ångkvarnen där Lantmännen under 150 år bedrev sin verksamhet. Förvärvet avsåg tre historiska byggnader inom fastigheten; Silon, Kvarnen och Jästfabriken som alla har ett högt kulturvärde.

Efter genomfört projekt kommer de tre byggnaderna att omfatta cirka 9 300 kvm kontor med publika bottenvåningar. Här vill vi skapa en levande stadsdel där unika kontor blandas med bostäder och verksamheter såsom restauranger, handel, förskolor och kultur. Byggnaderna har ett fantastiskt läge invid Fyrisån och ska bli en förbindelselänk mellan city och Kungsängen.

Mejeriet uppfördes 1912 och är beläget i centrala Uppsala, cirka fem minuters promenad från Uppsala Centralstation och Forumtorget. Som namnet antyder var byggnaden fram till 1997 ett mejeri men byggdes år 2000 om och till för att inrymma kontor. Fastigheten omfattar cirka 2 500 kvm uthyrbar area och är fullt uthyrd. Med förvärvet av Ångkvarnen och Mejeriet flyttar Atrium Ljungberg fram positionerna i centrala Uppsala och ökar erbjudandet av attraktiva kontor.

Läs mer om vårt fastighetsbestånd här

Dekorativ bild

Utmärkt läge för näringslivet

Mitt i city

Stort utbud av mat och shopping

Forumkvarteret

Handel, bostad och kontor

Levande stadsmiljö

Lediga lokaler i centrala Uppsala.

Bredgränd 6 | 363 Kvm
Kontor
Dekorativ bild

Bredgränd 6, 363 kvm

I en av Uppsalas mest centrala kontorsbyggnader finns denna lokal. Lokalen är av industriell karaktär med fina materialval och mycket hög standard.

Bredgränd 6 | 350 Kvm
Kontor
Dekorativ bild

Bredgränd 6, 350 kvm

Effektiv och prisvärd lokal mitt i Uppsala City där medarbetarna kan arbeta i en aktivitetsbaserad miljö.

Dekorativ bild

Forumkvarteret

Vår ambition är att Forumkvarteret ska vara ett urbant innerstadskvarter och en mötesplats mitt i city. Här har vi tagit vara på de historiska miljöerna och adderat nytt, kreativt innehåll där vi kombinerar handel med kontorsarbetsplatser, boende och nöje. Läs mer på Forumkvarterets hemsida.

kontakta oss

Vi hjälper dig i Forumkvarteret