Bostäder Stockholm Wood City - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Bostäder Stockholm Wood City

I en banbrytande satsning har Atrium Ljungberg tagit initiativ till Stockholm Wood City – världens största urbana stadsbyggnadsprojekt i trä. Det ambitiösa projektet i Sickla kommer att bli ett internationellt skyltfönster för hållbart byggande. 

Stockholm Wood City omfattar 250 000 kvadratmeter och kommer att innehålla ca 2 000 bostäder och 7 000 nya arbetsplatser. Utbyggnaden av Stockholm Wood City kommer att ske etappvis. Kommande bostadskvarter på Nobelberget, centrala Sickla och Kyrkviken ingår i projektet Stockholm Wood City.

Varför bygga i trä?

Fastighetsbranschen spelar en helt avgörande roll i den gröna omställningen, då byggnader står för hela 40 procent av världens CO2-utsläpp. Stockholm Wood City markerar en ny era för hållbar arkitektur och stadsutveckling. Fördelarna med träbyggnader är många, både för miljön och för människors hälsa och välmående.

Flertalet forskningsstudier visar att träbyggnader ger bättre luftkvalitet, minskar stress, ökar produktiviteten och lagrar koldioxid under hela tiden de är i bruk. Att bygga i trä innebär också tysta byggarbetsplatser och minskar antalet tunga transporter under byggperioden.

Inflyttningsklara bostäder i framtidens hållbara stad
Redan idag kan du bo och leva på Nobelberget i Sickla. Läs mer om pågående projekt på Nobelberget här.

För dig som är intresserad av kommande bostäder i Stockholm Wood City, anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att klicka på den gröna knappen ovan.

 

antal

2000

typ

Blandade bostadsformer