Green Wall Designs valde Sickla före Södermalm - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Green Wall Designs valde Sickla före Södermalm

Med storslagna TV-produktioner och spektakulära scenshower vet Green Wall Designs hur man skapar högklassig underhållning. Och i takt med att framgångarna och företaget växte sig allt större uppstod behovet av rymligare lokaler för att utveckla verksamheten. Efter en rundresa landade valet till slut på Sickla.

Melodifestivalen, Abba Voyage och Masked Singer på sitt CV

Green Wall Designs arbetar med grafisk produktion samt ljus- och videodesign, och är ett av de främsta svenska företagen inom större event och TV-produktioner. Företaget grundades 2008 av Fredrik Stormby, David Nordström och Viktor Rundlöf, och idag arbetar de bakom kulisserna i enorma produktioner som Melodifestivalen, Masked Singer och Abba Voyage London. Och ja, det var deras uppmärksammade scenshow som hjälpte Måns Zelmerlöv att vinna Eurovision 2015. Fredrik Stormby berättar om projekten som får medarbetarna att gå igång.

– Vi korsbefruktar hejvilt och jobbar med alla möjliga typer av projekt och branscher som inspirerar oss. Vi kan göra teater och TV, rockturnéer, balett i Köpenhamn och Abba Voyage i London. Alla projekten har något i sig som vi älskar och som inspirerar oss på olika sätt.

Både Fredrik och övriga grundare av Green Wall Designs är självlärda och har genom sitt driv och vilja att utvecklas tagit sig långt. Fredrik nämner också att favoritprojekten är när de får möjlighet att testa och prova nytt. Ett projekt av helt annan karaktär som tillät Green Wall Designs att testa något nytt var deras nya kontor – och stadsdel.

Fredrik Stormby, vd på Green Wall Designs. Foto: Atrium Ljungberg

Från Södermalm via en rad olika stadsdelar i söderort

I takt med att Green Wall Designs växte sig större och fick fler medarbetare förändrades deras behov och de började växa ur lokalen på Södermalm i Stockholm. I första hand behövde de en större lokal med utrymmen för produktion och studio. Och en viktig faktor i valet av lokal var området. Skulle de stanna kvar på söder eller testa något nytt? Fredrik berättar mer om hur tankegångarna gick.

– Vi var inte direkt fästa vid söder, men det var inte självklart att flytta utanför innerstan. Ingen av oss har någon anknytning till norra Stockholm, så det uteslöt vi, och det var viktigt för oss att inte hamna i ett industriområde. Vi ville också ha en inbjudande och kreativ miljö och omgivning då det inte är ovanligt att vi har kunder på besök, ibland som övernattar på hotell i längre perioder.

Green Wall Designs inledde sin första kontakt med Atrium Ljungberg via en intresseanmälan på Slakthusområdet och under tre års tid kollade de på fastigheter i bland annat Slakthusområdet, Telefonplan och Sjöstaden. 

Beslutet landar till slut på Sickla 

Efter att ett eftertraktat kontrakt i Sjöstaden gick förlorat i september 2021 var förhoppningarna inte på topp. Men Fredrik övertygades av Emelie Madarasz, Leasing Manager på Atrium Ljungberg, att följa med till Sickla. Där fanns även Sicklas förvaltningsansvarige Robert Otterstål på plats och med gemensamma nämnare som In Flames fattades tycke både för varandra och Sickla. 

Då Green Wall Designs hade byggt kontor själva tidigare var Fredrik och hans medgrundare inte intresserade av att ge sig in i det igen i egen regi, utan ville släppa ansvaret helt till Atrium Ljungberg. De tittade därefter på olika typer av lokaler och upplägg. Deras mest grundläggande behov kunde ha uppfyllts i en mindre lokal, men när de fick se de mäktiga lokalerna i Sickla Front på 392 kvm och en takhöjd på sex meter blev valet enkelt. 

435300-300_007.jpg

100 kvadratmeter specialdesignad studio

Arbetet ihop med Atrium Ljungbergs arkitekter och ingenjörer drog sedan igång för att se över hur lokalen skulle förändras, och Green Wall Designs hade massor av idéer om utformningen av studio och infrastruktur. Efter ett intensivt arbete fanns en färdig plan. Området i kombination med den nya planen och den klimatsmarta lokalen ledde till påskrivning av kontrakt i december 2021, och i januari inleddes byggarbetet. 

Sedan gick det snabbt framåt och den 1 juni 2022 flyttade bolaget in i de helt nybyggda lokalerna i Sickla Front. Hela 100 kvadratmeter av utrymmet är en studio specialanpassad för att de ska kunna experimentera med den senaste tekniken.

558738-383_001.jpg

– Vi uppskattar alla speciallösningar från Atrium Ljungbergs sida, och att de verkligen velat förstå vad vi pysslar med. Det var mycket vi efterfrågade som kanske inte är helt konventionella lösningar och som medförde en hel del tekniska utmaningar. Men lokalerna blev väldigt fina och vi värderar deras höga ambitioner kring materialval, säger Fredrik.

Sickla – ett levande och aktivt område 

Sickla är det gamla industriområdet som de senaste åren utvecklats till ett blomstrande och levande område med mängder av kontor, bostäder, butiker, restauranger och en av Sveriges största handelsplatser. Stadsdelen kommer utvecklas enormt de kommande åren när drygt 7 000 nya arbetsplatser och 2 000 bostäder planeras att byggas. Och Green Wall Designs är glada över att det blev just Sickla.

– Vi är jättenöjda med samarbetet med Atrium Ljungberg. De driver ett väloljat maskineri och de har hela tiden varit flexibla och tillmötesgående. De vill också verkligen behålla själen i området de förvaltar vilket jag tror det vinner mycket på. Det blev helt rätt och vi har mer utbyte av Sickla än vad vi hade när vi var på söder, avslutar Fredrik Stormby.

Atrium Ljungberg äger, utvecklar och förvaltar ett stort område i Sickla och fram till 2030 ska ytterligare 150 000 kvadratmeter för arbete, boende, handel och kultur utvecklas. Läs mer om Sickla och hör av dig till oss för mer information om kommande utveckling i området.

Sickla växer med drygt 7 000 nya arbetsplatser och 2 000 bostäder de kommande åren.

Fler kundcase