Vi har ett av Sveriges snyggaste kontor! - Atrium Ljungberg

Vi har ett av Sveriges snyggaste kontor!

En god arbetsmiljö kommer inte av sig själv. Vi har skapat ett nytt huvudkontor som främjar samarbete, kreativitet och effektivitet. Ett kontor som även har vunnit pris som Sveriges snyggaste kontor!

I början av 2018 flyttade vi på Atrium Ljungberg in i nya kontorslokaler i Luftverkstaden, Atlas Copcos gamla industriarv i Sickla. Det var viktigt för oss att behålla lokalens tidstypiska och industriella känsla, bland annat genom råa betonggolv, tak med synliga installationer och mellanväggar med industrikänsla. För att mjuka upp lokalen har växter, klädda möbler, mattor, textilier och trädetaljer använts.

Aktivitetsbaserat arbetssätt

I samband med utvecklingen av det nya huvudkontoret övergick vi till ett helt aktivitetsbaserat arbetssätt, något som avspeglar sig i kontorets design och disposition. Hos oss finns inga fasta arbetsplatser. Istället är ytan uppdelad i olika miljöer, där medarbetarna kan välja plats utifrån behov och arbetsuppgift. På kontoret finns allt från helt tysta zoner, telefon- och mötesrum till större gemensamma arbetsbord, co-workingytor och lounger.

Våra medarbetare involverades tidigt i processen för att bytet till det aktivitetsbaserade arbetssättet skulle kunna ske så smidigt som möjligt. Alla medarbetare får dessutom utbildning i personlig effektivitet och vi arbetar löpande med digitaliseringsprojekt för att göra det nya kontoret helt papperslöst. 

Hållbar inredning och hög servicegrad

I utvecklingsarbetet har stor inspiration hämtats från hotell, som ofta erbjuder välkomnande och rogivande miljöer med hög servicegrad. En annan ledstjärna har varit att utveckla ett kontor som är långsiktigt och hållbart. Därför lades stor vikt vid att välja material och möbler som rimmar med detta. Snickerier, textilier, möbler och arbetsverktyg är producerade lokalt eller av utvalda leverantörer som har en tydlig hållbarhetsprofil. 

Vinnare i tävlingen Sveriges snyggaste kontor

Tidningen Lokalnytt arrangerar årligen tävlingen Sverige snyggaste kontor. Syftet med tävlingen är att belysa landets stora bredd inom smarta och snygga kontor och de kriterier som bedöms är stil, arbetsmiljö och nytänkande. I år var hela 84 företag inom en rad olika branscher nominerade.

Atrium Ljungbergs huvudkontor röstades fram till vinnare vilket vi är väldigt stolta över! Vår målsättning är att ligga i framkant med vårt kontorserbjudande och därför är det extra roligt att vi uppmärksammas för vårt eget nya huvudkontor.

- Det här är en modern, estetisk arbetsplats som verkligen stimulerar samarbete, kreativitet och effektivitet, något som är avgörande parametrar för att ett företag ska lyckas, säger Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.