Palmfeltsvägen 5 | 410 Kvm - Atrium Ljungberg
Visionsbild
Visionsbild

Palmfeltsvägen 5

Området Slakthusområdet
Area 410 kvm
Lokaltyp Kontor

Forma er lokal i Slakthusområdet tillsammans med oss

Som hyresgäst i Palmfelts Center har du tillgång till husets gemensamma entré och tillhörande konferensavdelning. Lokalen ligger på plan 4, två trappor upp och är idag helt ”ren”. Skissen visar på ett förslag till planlösning men du som hyresgäst får naturligtvis vara med och påverka både rumslösningar och materialval. Vi bygger för dig! Tekniskt sett finns det i lokalen möjlighet till ventilation för över 50 personer. Palmfelt center uppfördes 1986- 89 och var ursprungligen hem åt dåvarande Postgirocentralen. Huset har tydliga postmodernistiska drag med lekfulla, geometriska former och detaljer som är typiska för byggnader uppförda under 1980-talet. Den ursprungliga gestaltningen har en hög ambitionsnivå med till exempel högt belägna, planterade gårdar och takterrasser som bryter upp och ger dagsljus till den inre delar av huset. Idag rymmer fastigheten främst kontorsarbetsplatser med en gemensam entré och tillhörande konferenslokaler.

Omgivning

Slakthusområdet byggdes upp under tidigt 1900-tal och har sedan dess fungerat som ett centrum för livsmedelshantering. Området genomgår idag en större omvandling från industriområde till en urban stadsdel med bostäder, kontor, kultur och nöjen. Skolor, idrottshall, parker och torg kommer även att ge liv och karaktär åt denna levande stadsdel. Palmfelt Center var under 1980-talet hem för Bankgirocentralen, så förutom ca 26.000 kvm kontor finns här gott om serverhallar med hög säkerhetsklass.

Kommunikationer

Tunnelbana och tvärbanan stannar ca 100 m från huset, vid Globens tunnelbanestation. I framtiden ersätts den med station Slakthusområdet med två helt nya uppgångar inne i området. Till Gullmarsplans tunnelbana stora busscentral är det mindre än 10 minuters promenad. Kommer man med bil är det direktaccess till Nynäsvägen, även Södra Länken och E14 norr- och södergående riktning.

Service

Hus 26, en del av Slakthushallarna, finns runt hörnet med flera restauranger och barkoncept, bland andra stjärnkrögarna Adam och Albins största satsning Solen, Afrika, Bar Montan och Hosoi. I Slakthusområdet finns även kafferosteriet Stockholm Roast och ett av SATS flaggskepp. Utbudet av restauranger och annan service kommer succesivt utökas närmsta åren. Globen Shopping ligger bredvid och erbjuder mat och dryck, butiker, service samt träning och hälsa.

Parkering

Gatuparkering hanteras via Stockholm Parkering och platser brukar finnas i området. Cykelparkering finns i anslutning till entrén.

Planlösning

Vi färdigställer lokalen i samråd med tillträdande hyresgäst.

Läget

Nära till det mesta - prova själv!