Dekorativ bild

Katarinahuset

Ombyggnad av välkänd fastighet vid Slussen.

Kommun: Stockholm

Lokaltyp Uthyrbar yta (m2)
Kontor 18 400
Handel 2 900
Övrigt 3 800
Summa 25100
Investering (mkr)
980
Färdigställs
2023
Hyresvärde exkl. tillägg (mkr)
125
vision

Moderna kontor med unik utsikt

I mars 2020 fattades beslut om att starta ett ombyggnadsprojekt i Katarinahuset vid Slussen. Efter ombyggnationen kommer huset att innehålla moderna kontor med unik utsikt och vi planerar även för hotell och flera restauranger. Vi planerar även att utveckla takterrassen på huset så att allmänheten kan få tillträde via Mosebacke och Katarinahissen.

I maj tecknades nytt hyresavtal med Eriks Gondolen om totalt 1 100 kvadratmeter fördelade på två olika restauranger med inflyttning under hösten 2022. De första kontorshyresgästerna beräknas flytta in under våren 2023 och renoveringen av fastigheten beräknas vara helt klar under sommaren 2023. Investeringen uppgår till närmare en miljard kronor. Länsstyrelsen har upphävt ett bygglov för en påbyggnad på Katarinahuset med hänvisning till gestaltningen. Beslutet är överklagat till Mark- och miljödomstolen. 

Läs mer om Katarinahuset på projektets egna hemsida katarinahuset.se

katarinahuset
katarinahuset

Katarinahuset - Stockholms nya affärsmässiga hjärta

Välkommen till ikoniska Katarinahuset som med sin hiss står som en stolt nod mellan Slussen och Mosebacke. Här utvecklar Atrium Ljungberg moderna och genomtänkta kontor med historiska detaljer. Nya Slussen får en helt ny galleria, restauranger med härliga uteserveringar, promenadstråk längs vattnet och all tänkbar service. Och Stockholms bästa utsikt har du både från kontoren, takterrassen och kajstråket.

Kontakta oss