Katarinahuset - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Katarinahuset

Ombyggnad av välkänd fastighet vid Slussen med Stockholms bästa utsikt.

Kommun: Stockholm

Lokaltyp Uthyrbar yta (m2)
Lokaler 24 900
Summa 24900
Investering (mkr)
1 390
Färdigställs
Q1 2024
Hyresvärde exkl. tillägg (mkr)
154

Moderna kontor med unik utsikt.

I mars 2020 fattades beslut om att starta ett ombyggnadsprojekt i Katarinahuset vid Slussen. Efter ombyggnationen kommer huset att innehålla moderna kontor med unik utsikt och vi planerar även för hotell och flera restauranger. Vi planerar även att utveckla takterrassen på huset så att allmänheten kan få tillträde via Mosebacke och Katarinahissen.

Hyresavtal är bland annat tecknade med Gondolen, som tas över av restauranggruppen Svenska Brasserier, om totalt 1 100 kvm fördelade på två olika restauranger. Bland övriga hyresgäster finns bland annat Omnicom Media Group, Gullers Grupp, Nova, Fastigo, Handelsbanken, Holy Greens och hotellaktören Citybox. Dessutom öppnar A house en enhet om 5 000 kvm. 

De första kontorshyresgästerna har redan flyttat in och renoveringen av fastigheten beräknas vara helt klar under Q1 2024.

Läs mer om Katarinahuset på projektets egna hemsida katarinahuset.se

katarinahuset
Läs mer
Dekorativ bild

Katarinahuset.

Välkommen till ikoniska Katarinahuset som med sin hiss står som en stolt nod mellan Slussen och Mosebacke. Här utvecklar Atrium Ljungberg moderna och genomtänkta kontor med historiska detaljer.

Läs mer
Kontakta oss