Dekorativ bild

Katarinahuset

Ombyggnad av välkänd fastighet vid Slussen med Stockholms bästa utsikt.

Kommun: Stockholm

Lokaltyp Uthyrbar yta (m2)
Kontor 18 400
Handel 2 900
Övrigt 3 800
Summa 25100
Investering (mkr)
1 050
Färdigställs
2023
Hyresvärde exkl. tillägg (mkr)
129

Moderna kontor med unik utsikt.

I mars 2020 fattades beslut om att starta ett ombyggnadsprojekt i Katarinahuset vid Slussen. Efter ombyggnationen kommer huset att innehålla moderna kontor med unik utsikt och vi planerar även för hotell och flera restauranger. Vi planerar även att utveckla takterrassen på huset så att allmänheten kan få tillträde via Mosebacke och Katarinahissen.

Hyresavtal är sedan tidigare tecknat med Eriks Gondolen om totalt 1 100 kvm fördelade på två olika restauranger och avtal med Gullers Grupp om ett kontor om 1 200 kvm teckandes innan jul. Bygglov har erhållits för ett nytt, anpassat utformningsförslag för påbyggnaden på taket sedan Mark- och miljödomstolen beslutade att inte låta det tidigare bygglovet gå vidare.

De första kontorshyresgästerna beräknas flytta in under våren 2023 och renoveringen av fastigheten beräknas vara helt klar under sommaren 2023. Investeringen uppgår till närmare en miljard kronor. 

Läs mer om Katarinahuset på projektets egna hemsida katarinahuset.se

katarinahuset
Läs mer
Dekorativ bild

Katarinahuset.

Välkommen till ikoniska Katarinahuset som med sin hiss står som en stolt nod mellan Slussen och Mosebacke. Här utvecklar Atrium Ljungberg moderna och genomtänkta kontor med historiska detaljer.

Läs mer
Kontakta oss
Camilla Waxin
Office Leasing Manager
Kontakta mig